Parim kuumaõhufritüür aastal 2024

Kodutarvik.ee e-poe TOP soovitused

Lühidalt: Funktsioonide ja klientide tagasiside põhjal on turu kõige parimad kuumaõhufritüürid järgmised mudelid:

-27%
TOP 1
4,7 L 75-230°C 1500 W
Sinu sääst: 29.00€ (-16%)
-18%
7.6 L 40-240°C 2470 W
Sinu sääst: 45.67€ (-17%)
-8%
6,0 L 30-230°C 1725 W
Sinu sääst: 60.00€ (-24%)
5.5 L 75-205°C 1700 W
-5%
8.5 L 35-230°C 1800 W
Sinu sääst: 12.25€ (-5%)

Kuidas leida enda jaoks parim kuumaõhufritüür?

Parim kuumaõhufritüür on iga inimese ja pere jaoks erinev, kuna kõik sõltub vajadustest – kui toitu on vaja valmistada paarile inimesele, on parim kuumaõhufritüür pisem, umbes 3 liitrine, kui aga toitu on vaja valmistada suuremale perele, siis parimaks kuumaõhufritüüriks on umbes 6 liitrine masin. Valikus on ka 12 liitriseid mudeleid, seega leiab iga pere enda jaoks parima õhkfritüüri.

Parima kuumaõhufritüüri leidmine võib tekitada peavalu, kuna valikut on väga palju ja kõik tunduvad justkui head. Mõtle, kui palju Sa ühe korraga süüa valmistad ning kas soovid, et seadmel oleks juba mõned toiduvalmistamise programmid olemas – osadel kuumaõhufritüüridel on sisseprogrammeeritud mõndade toitude valmistamiseks eriprogrammid nt friikartulite, liha, kala jm jaoks, mis muudab toiduvalmistamise kiireks, vajutades selleks vaid ühele nupule.

Kuumaõhufritüürid on muutunud igas köögis üheks populaarseimaks koduabiliseks oma toiduvalmistamise kiiruse, mugavuse ning ka tervislikkuse poolest.

Kuumaõhufritüürid on tervislikumad toiduvalmistajad kui tavalised ahjud, kuna toitude valmistamiseks ei ole õli vaja kasutada – muidugi soovi korral võib õli lisada, kuid ühest supilusikatäiest õlist täiesti piisab. 

Enamus kuumaõhufritüüre on mittenakkuva pinnaga, mis muudab nende puhastamise lihtsaks ning kiireks. Samuti on õhkfritüürid ka taskukohasemad kui tava ahjud ning ka palju kompaktsemad, mistõttu jääb kööki palju ruumi üle. 

Mida saab ühe parima kuumaõhufritüüriga valmistada?

Kõige populaarsem on valmistada friikartuleid ja kananagitsaid, kuid tegelikult saab ka magusroogasid seal küpsetada nt muffineid ja küpsetatud õunu, mille lõhn toob kindlasti lapsepõlve meelde. Samuti on seal hea valmistada erinevaid snäkke nt bataadikrõpse ja paneeritud lillkapsast. Kuna kuumaõhufritüüri ampluaa on lai, siis leiab igaüks endale sobiva toidu, mida seal valmistada. Kuumaõhufritüürid on ka head kingitused nt vanavanematele, kellele kuluks kindlasti üks lihtsasti kasutatav ja kiire toiduvalmistamise seadeldis ära.

5 omadust, millele mõelda enne kuumaõhufritüüri soetamist

Kuumaõhufritüüri mahutavus tuleb valida vastavalt vajadusele – valikus on nii väikeseid, paari liitriseid, kui ka suurema mahutavusega kuumaõhufritüüre, mis valmistavad toite ka väga suurele perele. Mõtle, kui paljudele inimestele toitu valmistad ja vali meie sortimendist endale parima mahutavusega kuumaõhufritüür.

Temperatuuri reguleerimise võimalus on toidu täiusliku küpsemise jaoks ülioluline. Parimal kuumaõhufritüüril on lai temperatuurivahemik, mis võimaldab õigel temperatuuril erinevaid toite valmistada. Samuti on paljudel mudelitel ka eelprogrammeeritud toiduvalmistamise programmid, millel on konkreetse toidu valmistamise jaoks õige temperatuur juba valitud ja toit valmib ühe nupulevajutusega.

Taimer on mugav funktsioon, mis võimaldab määrata toidu küpsetusaja. Masin lülitub määratud aja möödudes automaatselt välja, nii et pole vaja muretseda toidu põhja kõrbemise pärast.

Mõnel kuumaõhufritüüril on lisatarvikud nagu näiteks vardad grillimiseks ning rest, kus osa toidust saab ülespoole panna ja osa alla – see on suurepärane kui soovid mitut toitu korraga küpsetada. Mõtle, millised tarvikud oleksid meelepärasemad ja vali neid sisaldav mudel. Samuti saab tarvikuid ka eraldi juurde osta.

Kuumaõhufritüürid on väga populaarsed ning seetõttu on ka palju erinevaid kaubamärke ja nende vahel võib olla raske valida. Tutvu erinevate kaubamärkidega ja võrdle õhkfritüüride omadusi ja hindu, et leida oma eelarve jaoks parim kuumaõhufritüür.

Mida vältida kuumaõhufritüüri kasutamisel?

Oleme siia kirja pannud paar enamlevinumat viga kuumaõhufritüüriga toimetamisel, et oleksid teadlik ning väldid nende olukordade tekkimist:

Kuumaõhufritüür vajab enda ümber õhku ja toit samuti. Kui fritüürikorv on üle täidetud, ei jää toidule palju avatud pinda ning toit ei küpse läbi.

Eelkuumutamine muudab toidu välispinna liiga krõbedaks ja toit jääb seest toores.

Kui toit valmib, tõsta fritüürkorvi vaid käepidemest, kuna korv on tulikuum ning tekitab nahaga kontakti saades põletushaavu.

Kui toit valmib, tõsta toit tangide abil fritüürkorvist välja, kuna kallamisel valgub üleliigne rasv toidu peale ning samuti võib kuum rasv ka põletada.

Osad toiduained vajavad küpsetamise keskel fritüürkorvi raputamist või toidu ümber keeramist. Nii väldid toidu üksteise külge kleepumist ning saad parima küpsusastme.

Kuumaõhufritüüriga küpsetamisel ei ole üldse õli vaja kasutada – soovi korral võib supilusikatäie õli või rasvainet lisada. Liialt õli kasutades valgub õli fritüürkorvi alla ja võib seal suitsema hakata.

Kuumaõhufritüüri tuleks puhastada pärast iga kasutuskorda, et vältida toidu söestumist ja jääkide kogunemist. Õhufritüüri osad, mida tuleb pärast iga kasutamist pesta on korv, kandik ja pann.

Tutvu meie õhkfritüüride valikuga ning loodame, et leiad enda jaoks parima kuumaõhufritüüri. Arvesta kindlasti enda jaoks kõige olulisemate funktsioonidega ja loe ka klientide arvustusi, et saada aimu, kui hästi konkreetne mudel toimib.